|  Contact
U bent hier: Eigen producten » Mi Gusto » Gezouten & Gerookt

Gezouten & gerookt


Onze zout- & rookwaren behoren tot de betere op de markt. Dit is voornamelijk te danken aan de bereidingswijze, die doorheen vele jaren van productie steeds verder verfijnd en geoptimaliseerd werd.

Volgens een traditioneel recept -eigen aan de firma- worden deze producten op ambachtelijke wijze ontbeend, gezouten en/of gepekeld. Ondanks het feit dat dit zeer arbeidsintensief is, komt er geen enkele machine aan te pas gedurende deze bewerkingen. Het is mede hierdoor dat we erin slagen de typische smaak en karakteristieken mee te geven aan alle producten binnen onze firma. Eens de smaak gevormd is, verdwijnen ze gedurende verscheidene weken in onze droogkamer, waar ze verder gerijpt en gedroogd worden. Nadat al deze fases zijn doorlopen, worden deze producten vakkundig klaargemaakt voor verdere verkoop.

De gerookte variant ondergaat dezelfde bereidingswijze als de gezouten versie, maar krijgt door een extra bewerking in onze rookkamer zijn typisch gerookte smaak en kleur. Dankzij deze bereidingsprocedure kunnen we de klanten een constante smaak en kwaliteit garanderen.

Spek

Filet de York

Bacon

Cobourg

Vlaamse Boerenham

Beenham

Nootham

Spiering

Eccelente ham

Paardefilet

Filet de saxe